ITALIA: Del Lungo, F.Di Fulvio Molina, Damonte, Fondelli 1, Velotto, E.Di Suma 1, 3 Echenique, N.Presciutti 1, Bodegas, Sneak, Bertoli, De Michelis.

Toate. Vukanic. ITALIA: Del Lungo, F.Di Fulvio Molina, Damonte, Fondelli 1, Velotto, E.Di Suma 1, 3 Echenique, N.Presciutti 1, Bodegas, Sneak, Bertoli, De Michelis. Toate. Țară.

ARBITRII: Byelevtsov (RUE) și Naumov (Rus). NOTE: sup. Num. Franta 7 (3 goluri), Italia 13 (3). Usc. 3 f. Canonne și Bachelier a 3-T. La 12’38 „Garsau a salvat o penalizare de Echenique.

Franco Carrella © reproducere rezervate pentru a introduce comentariul tau

Douăzeci și unu martie 2019 – Milan Mario Cipollini și Peter Sagan. Mario Cipollini:.. „Când se apropie de Milano-San Remo sezonul de ciclism în plină desfășurare, și în mine sunt dezlănțuit o mie de emoții Noi pornim de la clasic Primul punct de interes se referă la Viviani:? A ajuns la maturitatea de a câștiga Sanremo Poate după campionatul italian da . Dar, amintiți-vă că Sanremo câștiga doar probele.

Apoi, în clasic de nord, comandă Deceuninck. da, Quick Step. ei sunt stăpânii. Sagan acum ascultați, încercând să dau seama cum este și în acest Tirreno va fi un pas important. Petru, nu este un mister, este un alergător pe care o iubesc.

El este singurul personaj real al ciclismului curente. un talent și un alergător diferit de toate. doar nota. Ardeni, în special Liège, sunt o dovadă a vieții pentru Valverde. el va face orice pentru a câștiga tricoul curcubeu. sunt acele obiective care trăiește pentru un eșantion. provocări, cum este calea de ciclism. ca și pentru tururile mari cred Sky Cu Frrome, și Thomas Bernal, va încerca să câștige toate cele trei.

O companie care poate parea imposibil, dar Juve cu Atletico părea sortit. Apoi, a fost Ronaldo … Deci să vedem dacă britanicii vor face un „ronaldata“.

Sky este cel mai puternic și mai bine echipat echipa. Dumoulin este puternic, dar Sunweb? În rândul tinerilor, cum ar fi Bernal, predestinat. Runner prin puterea incredibilă. Apoi vreau să văd Pogačar și Evenepoel.

Pentru a închide, o amărăciune. Când se execută vin în viață acum italieni dispar. Sperăm pentru Viviani. Nibali nu știu cine are stare. Deocamdată nu pare mult, cu siguranță, nu se execută concentrat. În studiul de timp a Tirreno acest lucru a fost evident.

Aru este început foarte rău și acest lucru nu este un semn bun, după sezonul îngrozitor. Anul trecut au spus că a antrenat rănit. Ca remediu, EAU a vânat tot personalul italian:?, Iar acum spun ei „ Mario Cipollini Mario Cipollini Peter Sagan:…“ Prognozarea acum că sezonul nu este ușor, deoarece suntem la început.

Pentru mine am sper ca si predecesorii sai, asa ca foarte pozitiv, deși am schimbat un pic de pregătire“la fel de bine am programat http://soccerlivescores.org/ un hard clasic pentru mine ca noul Liege. Obiectivele mele Restul sunt mereu aceleași: un clasic mare, tricoul verde în Tour și în lume. Predicțiile nu sunt punctul meu forte, dar încerc.

Pentru a vedea bine Sanremo Viviani și Gaviria, dar surprizele sunt posibile. Nibali anul trecut a arătat că. Pentru Nord a fugit omul de referință este Van Avermaet și de ce nu … Sagan. Pentru Ardeni, pe de altă parte, omul puternic este Alaphilippe.

Am venit la curse etapă. Ruperea dominația Sky nu va fi deloc ușor, dar Movistar cu Quintana și Landa poate face viața dificilă. Cred că chiar și spaniolul Enric Mas, The Deceuninck-QuickStep, pot face foarte bine.

Dumoulin și Roglic sunt ceilalți bărbați puternici, deși sper Formolo, Majka și Buchmann, care sunt colegii mei, ei au un sezon excelent. În ceea ce privește tinerii, dar el este tânăr decât vârsta, deoarece, ca urmare, este deja o certitudine, există unul pentru toți: Egan Bernal. Remco Evenepoel, cu toate acestea, sunt foarte curios. Anul trecut, juniorii, a fost un fenomen.

Tranziția între pro „este întotdeauna foarte dificil, dar cred că are de a face bine imediat. În primele două curse el a văzut deja talentul său imens și eu, personal, sper să fac o carieră mare. În cele din urmă, permiteți-mi să spun un singur lucru. Sunt fericit să împartă acest spațiu cu Mario Cipollini. Ca alergător a fost unul dintre cei mai mari, o stea. Sunt convins că cineva ca el ar face bine acum și ar face bine peste tot în lumea ciclismului.

L-am întâlnit în persoană, îmi place foarte mult. Între noi există armonie, l-am admir foarte mult. „Peter Sagan. Claudio Ghisalberti © reproducere rezervate pentru a introduce comentariul tau

29 martie 2019 – Fregene (Roma) Dealerii italieni au subliniat. Atât de mult, astfel încât acestea au comandat deja toate unitățile alocate țării noastre pentru 2019. Acesta este Mercedes AMG 35, prezentat ultima Paris Motor Show, care, în ediția Race, creat pentru piața italiană (chiar și pentru modelele Cls 53, Cla 45 Coupe, C 43 Coupe, Coupe Gle 43) ajunge pe drum cu cel mai bun posibil, set-up și un preț atractiv considerat pachetul de la bord.

Este un sport in ADN-ul, dar, de asemenea, confortabil și elegant, care de la apelul casa de stele „de performanță de intrare“, împreună cu C 43. A fost posibil să-l testeze de-a lungul coastei de nord a Romei, între Fregene și Civitavecchia. Un impuls este cu patru cilindri de 2 litri supraalimentat benzina de 306 cai si 400 Nm cuplu de accelerare la 0 la 100 de 4,7 secunde kmh În mare parte.

La motorul, construit în lanț și nu la Mercedes Affalterbach, acestea sunt combinate cu cutia de viteze robotizată și 4Matic de tracțiune integrală care favorizează puntea din față, dar atunci când livrați puterea de descărcare la partea din spate. Așa cum a spus, Edition Race ofera rafinament reale incluse toate.

De la roți la 19 inch la livrea gri specială designo Magno. „Italienii iubesc sportivitate“, spune Paolo Lanzoni, manager de produs pentru Italia al mărcii din Stuttgart.  link-uri Copiere    GalleriaLa? Bogat?

Mercedes A 35 AMG Edition Race SHARE DE LA F.1 – Și de-a lungul acestor linii, printre primele lucruri pe care le observi la intrarea în compartimentul pentru pasageri al mașinii sunt cele două butoane, manettini sau dacă preferați, pe volan: servește drept pentru corectarea atitudinii până la configurația Race, în timp ce celălalt este stilul F1 complet personalizabil. Butoanele de pe volan, de asemenea, acționează asupra suspensiei AMG Ride Control, varianta electronică mai sofisticate, care este disponibil în gama.

Printre caracteristicile speciale ale Edition Race este, de asemenea, AMG Track Pace sau telemetrie, „și apoi să fie, de asemenea, posibilitatea de a înregistra intermediarii lor, precum și în Formula 1“, spune Lanzoni. Este o pistă virtuală inginer reală, evident, să fie utilizate în mod exclusiv între borduri, capabile să înregistreze până la 80 de date, inclusiv viteza, accelerația, ca numitul intermediar și distanța de la timpul de referință.

Face mare scenă, și în același timp, este extrem de funcțional, instrumentatia este pe ecran mare digital pentru 10.25 „, în stil tabletă. În centrul tabloului de bord sunt afișate cu mândrie propriile lor trei guri de aer gust circular și foarte italian. Materialele trec din piele cu cusături de culoare roșie, Alcantara aluminiu sablat, toate iluminate de lumina ambientală moale.

STABILE – O dată în treapta de viteză masina este în mod clar sportiv, dar, după cum sa menționat, este încă un high-end german și apoi cu un ochi la confortul pe care este apreciat mai ales atunci când suprafața nu este perfect. Cutia de viteze automată funcționează foarte rapid automată și cu plăcuțele de pe volan. În viteza automobilului este extrem de stabilă și, de asemenea, în timpul frânării, prin apăsarea pedalei în jos, se pare neimpresionat.